‘Op welke manieren kunnen we nieuwe mensen werven voor ons bedrijf? We zoeken nerds met liefde voor software ontwikkeling.’ Om hier achter te komen organiseerde ik een brainstorm voor de mensen van Infi. 

Bij Infi bouwen dagelijks zesentwintig nerds web applicaties en mobiele applicaties. Apps voor de klanten van Infi waarmee zij het op hun beurt waar kunnen maken andere mensen. Infi wil in 2016 haar team uitbreiden met nieuwe nerds waarmee ze nog meer mooi werk mogen maken. Alleen laten die nerds zich niet zo makkelijk vangen. Om Infi te helpen in deze zoektocht organiseerde ik een brainstorm waarbij we ideeën verzamelden waar we nieuwe ontwikkelaars kunnen vinden en hoe we ze het beste kunnen benaderen.

Dinosaurus

Om los te komen gaf ik de groep een schrijfopdracht. Met de volgende vijf woorden mocht iedereen een eigen verhaal van een alinea lang schrijven. De woorden waren:

  • Kamerplant
  • Dinosaurus
  • Plakband
  • Tapijt
  • Lege pen

Je kunt je voorstellen dat dit grappige verhalen opleverde. Iedereen had iets gezegd en er was gelachen. Nu was iedereen scherp voor de rest van de brainstorm. En die was geslaagd! Na twee uur stipt ging het team van Infi met allemaal realistische en leuke ideeën de deur uit om nieuwe mensen te werven.

Ook iets voor jou?

Wil je meer weten over de brainstorm die ik voor Infi organiseerde, mijn aanpak of wat ik voor jou kan doen? Mail me op contact@marielouisevandorp.nl of bel 06-52715824. Ik denk graag met je mee!