Esmée (10 jaar) loopt deze week samen met 66 andere leerlingen van basisschool De Duyvencamp uit Zwolle de Avond4daagse. In totaal lopen ze veertig kilometer, waarvan vanavond de laatste tien. Zo zamelen ze geld in voor kinderen in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. – Door Marie Louise van Dorp

Tijdens de week van de Avond4daagse lopen kinderen door heel Nederland vier avonden een afstand van vijf, tien of vijftien kilometer. Esmée doet dit jaar voor de vierde keer mee aan het wandelfeest. Ze krijgt voor elke avond dat ze loopt geld van mensen die haar sponseren. Dat geld geeft ze aan het goede doel SOS Kinderdorpen. ‘Heel veel kinderen in de ontwikkelingslanden kunnen niet naar school’, vertelt Esmee. ‘Voor hen haal ik geld op zodat ze wel naar school kunnen om te leren.’ Esmée heeft zelf al meer dan twintig euro opgehaald.

Tips
Voor iedereen die vanavond ook de laatste kilometers loopt, heeft Esmée nog wat tips. ‘Om te zorgen dat ik geen blaren krijg, doe ik twee paar sokken over elkaar aan. En ik loop op stevige sportschoenen. Vóór het lopen eet ik nog wat extra spaghetti en tijdens het wandelen klets ik heel veel met vriendinnen, dan gaat het wandelen heel snel!

Dit artikel verscheen 8 juni 2012 op www.kidsweek.nl