Ik ben Marie Louise van Dorp.

Ik denk en doe. Als keramist, communicatieadviseur en verhalenmaker. En soms nog wel meer.
Als het klaar is, weet ik hoe het moet.

Elk jaar mag ik van mijzelf een nieuwe hobby uitkiezen. Zo koos ik in 2014 voor pottenbakken. Inmiddels is dit uitgegroeid tot professionele bezigheid. Als keramist maak ik gebruikskunst van steengoed. Zoals borden, schalen, kopjes of ander serviesgoed die je thuis, op kantoor of onderweg kunt gebruiken. Alles mag in de afwasmachine, wel zo handig.

Als communicatieadviseur help ik bedrijven en ondernemers bij het vertellen van hun verhaal. Vaak is dat verhaal niet meer helemaal helder of weet de organisatie niet hoe het met de buitenwereld te delen. Ik help bij het uitdenken, opschrijven en verspreiden, zowel intern als extern.

Het meest nieuwsgierig ben ik altijd naar iemands verhaal. Ik weet dat iedereen een verhaal heeft waar je iets van kunt leren. Het liefst ga ik hierover in gesprek en bedenk ik een vorm om het te delen met anderen. Dat deed ik bijvoorbeeld voor mijn project De Koffiefilter. Wekelijks dronk ik met iemand koffie om te filteren van gedachten. Van advocaat tot kunstenaar, van scholier tot hoogleraar, of een onbekende in het café. Het verhaal van de ontmoeting deelde ik in tekst en beeld op dekoffiefilter.nl. In 2015 heb ik de 52 verhalen gebundeld in een boek en gepresenteerd tijdens mijn eigen Koffiefilterevenement, gefinancierd via crowdfunding.

In alles wat ik doe, ontdek ik weer iets wat ik van tevoren niet had kunnen bedenken. Dat is voor mij een belangrijk ingrediënt in het werk dat ik mag doen: buiten bestaande kaders kijken en andere mensen daarbij helpen. Dit leerde ik onder andere tijdens het oriëntatiejaar aan de Gerrit Rietveld Academie, door meer te leren over keramiek aan de Klei Academie en in 2016 mijn eigen atelier te starten. Sinds 2018 maak ik mijn gebruikskunst bij Het Amsterdams Kleibedrijf.

Mijn dagelijkse observaties en keramiekwerk zijn te zien op mijn instagram @studiomarielouise. Voor verdere vragen of ideeën kun je me gewoon mailen of bellen.

Contact