Vormgever & verhalenmaker

 

Keramiek
In september 2014 ben ik begonnen met pottenbakken. Er ging een nieuwe wereld open van klei, draaien, afdraaien, glazuren en vormgeven. Sinds september 2016 volg ik een opleiding draaien aan de kleiacademie en is deze hobby uitgegroeid naar werk in opdracht en maak ik kopjes, borden, schalen en bakken. Nieuwsgierig? Volg me op Instagram/marielouisevd.

Japan
In maart en april 2016 reisde ik door Japan. Een onderzoeksreis om verhalen te ontdekken en schrijven over de eenvoud van de Japanse cultuur: van straatleven tot design, van keramiek tot nieuwe technologie.   

De Koffiefilter
Voor de Koffiefilter dronk ik in 2013 en 2014 (bijna) elke week met iemand anders koffie. Een gesprek met een (on)bekende over creativiteit, ondernemen, inspiratie of iets anders dat ter sprake komt. Op 6 februari 2015 reikte ik het Koffiefilterboek tijdens het grote Koffiefiltermoment uit. De financiering voor het evenement en het boek heb ik door middel van crowdfunding op voordekunst gedaan.

Ondertussen
Ondertussen was het Koffiefiltermoment voor mij ook het moment om de Koffiefilter in een professionele vorm te gieten. Onder de naam: onder-tussen. Ik wil ook andere mensen (binnen organisaties) nieuwsgierig maken naar de verhalen om hen heen. Samen uitzoeken wat de waarde van ieders verhaal voor een organisatie betekent en wat je ermee kunt doen. Ondertussen zijn deze verhalen er altijd. Ze bepalen, volgens mij, de werk- en omgangsvormen tussen alle mensen die met elkaar werken en de ongeschreven regels die onder deze vormen verborgen liggen.

Gerrit Rietveld Academie
In 2013/2014 volgde ik het oriëntatiejaar aan de Gerrit Rietveld Academie. Een plek om alles te proberen en ontdekken rondom creativiteit met materiaal als verf, houtskool, foto’s en klei.

Communicatieadviseur

 

Wat is je verhaal?
Verhalen vertellen, is voor mij de basis van communicatie. Iedereen heeft  een verhaal. Alleen door gewoonte, bescheidenheid, onwetendheid en/of gebrek aan tijd kom je er niet aan toe dit verhaal met de buitenwereld te delen. Als freelance communicatieadviseur ga ik met mensen en bedrijven op zoek naar hun verhaal en via welke kanalen ze dat met welke doelgroep willen delen. In PR, tekst, organiseren en creëren. Zowel online als offline.

Opdrachtgevers
SphereMall
communicatiestrategie uitdenken, verhalen maken en vertellen, PR-strategie opzetten en uitvoeren, copywriting | HollandOrganics merkstrategie voor social media opzetten en uitvoeren | YES!DELFT bepalen persbenadering, persbericht schrijven, pers benaderen voor Port Innovation Lab | XS4ALL organiseren persevenement, persbericht schrijven en pers benaderen |Infi.nl copywriter website, opzetten en uitvoeren marketing- en communicatieacties 2016, verhalen maken medewerkers | brainstorm werving organiseren | NIX 18 pers benaderen, persbericht schrijven | Buzzcapture copywriter website, opzetten en start uitvoer marketing- en communicatieacties 2015, organisatie klantevenement 200 man | Branding a Better World pr-strategie, persbericht schrijven, pers benaderen | YoungWorks copywriting, pr-advies | Heijmans copywriting | Bizon on Stage copywriting communicatiestrategie Xander de Buisonjé, communicatieconcept bedenker | RecyCOOL copywriter voor script – nieuw tv-programma voor kinderen bij Zapp-NPO | Olga van Weelie concept bedenken ondernemer Olga van Weelie, website bouwen en copywriting | YourLab pr-strategie ontwikkelen, copywriting | Markita.nl copywriter, opzetten pr-strategie, persbenadering, contentkalender | Coopr pr-adviseur, pr-strategie bedenken, uitvoeren, persbenadering, opzetten Coopr College, organiseren An evening With.

HBO-docent communicatie

 

Ambitie
Ik wil studenten wegwijs maken in de wereld van communicatie.

InHolland Hogeschool
Tussen 2015 en 2016 was ik docent bij InHolland Hogeschool bij de opleiding Communicatie, Media en Muziek. De kracht van onderwijs is voor mij om studenten nieuwsgierig te maken. Bij InHolland gaf ik de vakken: Communicatietheorie, Social Media, Crossmedia, Projectmatig Werken, Presenteren en Schrijven.

Hogeschool van Amsterdam
Tussen 2011 – 2014 was ik docent aan de Hogeschool van Amsterdam bij de opleiding Communicatiemanagement. Hier heb ik het vak Social Media opgezet en gaf ik de vakken Communicatietheorie, projectbegeleiding en was ik stagebegeleider.